El nou edifici d’Osonament, finalista als premis FAD 2017

El nou edifici d’Osonament és finalista als premis FAD 2017 (Foment de les Arts i del Disseny) en la categoria d’Arquitectura. L’equipament, obra de Jordi Comas i Anna Pont, de l’Estudi Comas-Pont, de Vic, ja va ser nominat al reconegut premi d’arquitectura Mies van del Rohe 2017.

Pel jurat dels guardons, en l’obra “es reconeix una estratègia clara en l’ús de la tècnica constructiva i la identificació de la gestió energètica relacionada amb l’ús d’aquest edifici que s’autoregula termodinàmicament”. A més, “és un excel·lent projecte on es resol, s’integra i se sistematitza modularment la relació estructura-compartimentació-materialitat, la qual cosa aconsegueix significar alhora els espais i els usos”.

D’altra banda, el jurat també lloa la coberta de volta que “maximitza el volum interior i minimitza l’impacte de les façanes, amb una estructura metàl·lica que culmina en un sostre lleuger ventilat, alhora que resol el discurs de la materialitat d’una manera natural i directa, sense ostentacions ni excessos.”

El projecte osonenc ha estat un dels 5 preseleccionats dels 371 que s’han presentat (de l’estat espanyol i Portugal). Els premis es donaran a conèixer i s’entregaran el proper 29 de juny.

   

Comparteix aquesta publicació: