El conseller Chakir El Homrani visita el menjador del Casal Cívic de Torelló que gestiona Areté

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va visitar divendres el projecte de menjador socialitzador que impulsa el Departament al Casal Cívic de Torelló del carrer Rocaprevera. La visita i dinar posterior també va comptar amb l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, el subdirector d’Acció Cívica i Comunitària, Francesc Molina, el president de la Fundació Areté, Pere Medina i la gerent, Mercè Generó.

Es tracta d’una experiència pilot enfocada a la inserció sociolaboral de persones vulnerables o en risc d’exclusió social que requereixen d’iniciatives que els aportin formació i una experiència sòlida per facilitar-los la incorporació al mercat laboral ordinari. En aquest sentit, la Fundació Areté s’ha fet càrrec des de fa unes setmanes del servei de cuina, cafeteria i menjador d’aquest equipament contractant a tres persones.

Segons el conseller “l’Ajuntament ha detectat que hi ha persones en solitud no volguda i pretenem donar-los espais de socialització” i alhora, “entitats com Areté que fan un treball important per inserir persones amb problemes de salut mental hi podran desenvolupar projectes, a banda de donar el servei de bar i restauració”. L’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, va coincidir en la “necessitat d’alinear sinèrgies i treballar conjuntament entre les diferents administracions i el teixit social per establir dinàmiques positives que desemboquin en projectes com aquest”.

La gerent d’Osonament, Mercè Generó, va explicar que des d’Areté s’ofereix un servei de restauració innovador, de cuina de proximitat i obert a tota la població de Torelló i la Vall del Ges. Un projecte que a més, “ajuda a la inserció laboral de joves amb problemes de salut mental”.

Els cambrers que van servir l’àpat eren quatre joves vinculats a Osonament que estan fent una formació de cambrer i auxiliar de cuina i que fan pràctiques tant al Casal Cívic de Torelló, com al BioArtCafè d’Osonament i en cafeteries i restaurants externs.

Comparteix aquesta publicació: