Compartim les funcions de les professionals d’activitat física a estudiants de CAFE de la UVic

Alumnes de quart curs de CAFE (el grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport) de la UVic-UCC que realitzen l’assignatura d’activitat física amb persones amb discapacitat i/o amb diagnòstics de salut mental van visitar ahir Osonament. L’objectiu era conèixer el funcionament de l’entitat i com s’integra i quines activitats desenvolupa una professional de l’activitat física als serveis de salut mental. Aquesta visita es fa anualment i les professionals de CAFE d’Osonament també assisteixen a la UVic-UCC per explicar als alumnes de tercer curs de CAFE les pràctiques en activitat física que poden fer a l’entitat.   

L’educadora física esportiva i la psicòloga d’Osonament, Mariona Caro i Montse Colom, respectivament, van explicar als alumnes la missió d’Osonament i, en concret, les activitats i els projectes de recerca d’activitat física i salut mental que s’hi desenvolupen. També van presentar-los el programa Cuidem-nos, que s’adreça tant a les persones ateses com als professionals i que té per objectiu promoure  l’adquisició d’uns hàbits de vida saludable a través de l’activitat física, l’alimentació i el benestar emocional.

La visita també va comptar amb la intervenció d’en Guillem, una persona atesa a Osonament que va explicar en primera persona els beneficis que li aporta poder participar dels programes d’activitat dísica de l’entitat en el seu procés de recuperació.

Osonament és dels pocs serveis de salut mental de Catalunya que compta amb la figura de professionals de CAFE al seu equip, concretament, de dues. En aquest sentit, treballem per promoure el seu reconeixement oficial en els Serveis de Rehabilitació Comunitària de Salut Mental.