Compartim les accions que fem per reduir la petjada de carboni a l’acte “CO2 Compromís Reducció”

Osonament va participar ahir a l’acte “CO2 Compromís Reducció” al CCCB, on el conseller d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, va lliurar el certificat a les empreses i organitzacions que s’han adherit al Programa d’acords voluntaris en els darrers cinc anys, i on es va fer un reconeixement a les entitats socials que participen en el Programa voluntari de compensació d’emissions.

Osonament va ser una de les quatre entitats convidades a una taula rodona per compartir les accions que porta a terme per reduir la petjada de carboni. Ho va explicar el responsable de Medi Ambient, Jordi Codina, que va destacar que “s’emmarquen principalment en la gestió energètica i en la mobilitat”. També va explicar que la reducció de la petjada de carboni va ser una de les primeres accions que va portar a terme Osonament per millorar el medi ambient el 2014 i que, a partir d’aquí, es va anar planificant tota l’estratègia mediambiental de l’entitat i es va anar incorporant la sostenibilitat en totes les accions i serveis. Dos exemples molt clars d’aquesta aposta per una gestió més verda és el Servei de Repartiment, que es fa amb bicicletes o vehicles elèctrics, i el nou servei de reutilització d’objectes, “que té un clar impacte positiu en el medi ambient”.

Formar part del Programa d’Acords Voluntaris permet a Osonament “tenir suport tècnic, treballar en xarxa i conèixer les pràctiques d’altres entitats. També ens permet utilitzar una mateixa metodologia de càlcul de la petjada de carboni, fet que dóna valor a les dades”.