Carles Puigdemont inaugura Osonament i afirma que “és un edifici fet amb amor cap a les persones que s’hi atenen”

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va inaugurar el passat 21 d’octubre de 2016 la nova seu d’Osonament i va afirmar que “és un projecte i un edifici que es nota que s’ha fet amb amor cap a les persones que s’hi atenen”. A l’acte, que va reunir prop de 250 persones, també hi van assistir els consellers de Salut, Antoni Comín, i de Justícia, Carles Mundó; la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, Laura Vilagrà, així com el President i la gerent d’Osonament, Joan Roca i Mercè Generó, entre d’altres autoritats com alcaldes i regidors de diferents municipis de la comarca.

Després de descobrir la placa inaugural i fer un recorregut per les noves instal·lacions, on les autoritats van conèixer de primera mà les experiències d’algunes persones ateses i dels professionals de l’entitat, van tenir lloc els parlaments.

En el seu discurs, Puigdemont va destacar la confluència d’esforços entre la iniciativa pública i privada per fer realitat projectes socials i va explicar que la construcció d’Osonament seria la manera com li hauria respost a un financer mundial quan li va demanar com ha de ser la nova Catalunya.

El president va remarcar que “el grau en què es tracten les persones en una societat, determina la decència i dignitat del país”. Per aquest motiu, va assegurar que si es vol construir “un país digne i decent, el primer que hem de fer és que les persones tinguin un tracte digne i decent, perquè el país són les persones”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, es va mostrar satisfeta que l’Ajuntament hagi donat els terrenys per destinar-hi un equipament que “permet dignificar i donar visibilitat a una problemàtica que existeix i a la que s’hi ha de destinar recursos”. També va voler destacar l’escultura de Josep Ricart “Presons imaginàries” –instal·lada a l’entrada de l’edifici-, perquè a Osonament molta gent que se sent atrapada, pot viure amb llibertat gràcies a l’equip de professionals”.

El diputat Josep Salom, que va parlar en representació de la presidenta de la diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va destacar que l’ens va creure des del primer moment en aquest projecte i va afirmar que “tal com ha dit una de les persones ateses que hem pogut conèixer avui, els edificis són importants, però sobretot les persones que hi conviuen”.

En el seu torn, el president d’Osonament, Joan Roca, va explicar que, gràcies el nou equipament, “consolidem el model d’atenció integral comunitària”. Això significa que “atenem sota un mateix sostre tant les addiccions com la salut mental i ho fem des de tres àmbits -social, sanitari i laboral- seguint el Pla Integral d’atenció a les persones amb trastorns mentals i addiccions de la Generalitat de Catalunya”.

L’acte va continuar amb la lectura d’un text molt emotiu per part de la Sònia Salcedo, la qual va destacar els beneficis que els professionals i l’entitat han aportat a la seva vida. I, finalment, un altre usuari de l’entitat, en Joan Monmany, va regalar un ram de flors a la gerent del centre, Mercè Generó, en agraïment de les persones ateses i els professionals.

 

IMG_2051

IMG_2074

IMG_2100

IMG_2125 IMG_2137

IMG_2190

IMG_2204