El projecte BioArtCafè i l’espectacle “Jo bé, i tu?” a la Marató de TV3

El projecte BioArtCafè d’Osonament es va presentar a la Marató de TV3 el passat 19 de desembre com a exemple de bona praxi en salut mental a nivell de país. Es tracta d’un projecte de Teràpia Ocupacional i Emprenedoria Social ideat conjuntament amb la UVic-UCC.

La finalitat principal del projecte, coliderat pel professor de Teràpia Ocupacional de la Facultat de Ciències i Salut del Benestar (FCSB), Dr. Salvador Simó, és la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental (quan la taxa d’atur és del 80-90% en aquest col·lectiu), a través de la creació d’una cafeteria que ofereix, entre els seus productes, la collita dels hots ecològics de l’entitat. La inserció laboral és un dels camps prioritaris de la Teràpia Ocupacional. L’art és un element clau del projecte, ja que a la mateixa cafeteria s’organitzen exposicions d’art i és en si mateix una cafeteria literària.

Osonament també va sortir en el recull d’activitats que es van fer arreu del territori per recaptar fons per la Marató. Concretament, hi va sortir un fragment de l’espectacle “Jo bé, i tu”, dirigit per Arnau Tordera i amb persones usuàries d’Osonament com a protagonistes.

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/marato/la-marato-catalunya-es-mobilitza-per-la-marato/video/6135302/

Comparteix aquesta publicació: