Un entrenament de bàsquet d’alçada!

Ahir es va viure un tarda diferent a les instal·lacions del Club Bàsquet Torelló. L’equip de jugadors i jugadores d’Osonament, va poder gaudir d’un entrenament d’alçada, per part d’Albert Roma, exjugador i entrenador de bàsquet osonenc.

I és que des de principis d’any, cada mes, convidem a jugadors o exjugadors de lligues professionals o semiprofessionals, perquè ens acompanyin a l’activitat de bàsquet, que podem fer gràcies a un conveni amb El Club Bàsquet Torelló. D’aquesta manera, els convidats o convidades preparen l’entrenament i ensenyen les seves tècniques i comparteixen la seva experiència amb l’equip d’Osonament. En les darreres dues ocasions, han fet els entrenaments els jugadors del CB Navàs (Lliga EBA) Pieter Batlló i Adrià Montagut; i David Vidal (Club Bàsquet Vic) i Clàudia Vidal (exjugadora del Femení Sant Adrià).

Roma explicava que “m’ha fet il·lusió que em convidessin perquè feia temps que no entrenava. He vist als jugadors i jugadores d’Osonament molt implicats; he tingut una sensació molt satisfactòria. Amb esports com el bàsquet, treballes en equip, treballes valors com la importància de fer pinya”.

Roma  es va formar a les categories inferiors del Joventut de Badalona, sent jugador de l’equip júnior entre 1994 i 1996. La temporada 1995-96 va formar part del primer equip, jugant en la lliga ACB. La temporada següent se’n va anar als Estats Units, jugant amb l’equip del seu institut, els “Winchendon Prep Junior School”, per passar l’any 1998 a jugar a l’NCAA amb els George Washington University. La temporada 2002-03 torna a Badalona i juga aquell any al Joventut B, de la lliga EBA, jugant partits de competició europea amb el primer equip. Després va jugar diversos anys en diferents equips EBA catalans. L’any 2011 va retirar-se com a jugador, sent el Vic el seu darrer equip.

El director tècnic del Club Bàsquet Torelló, Jordi Sainz, recordava que el conveni amb Osonament es va firmar fa un any i “n’estem molt satisfets”. I afegia que “s’ha vist una evolució molt bona en l’equip i molta implicació. Van començar poques persones i ara ja en són una dotzena”. Sainz s’hi implica totalment. De fet. és qui entrena a l’equip d’Osonament juntament amb la tècnica de CAFE de l’entitat, Mariona Caro.

La Trini Canellas és una jugadora que no es perd cap entrenament: “m’agrada molt el bàsquet”, comenta. “Jo ja hi jugava de joveneta i quan vaig saber que a Osonament es faria aquesta activitat, m’hi vaig apuntar de seguida. I m’agrada molt venir, perquè a més que l’exercici físic ens va bé, els entrenadors ens animen molt”, afegeix.