Artur Mas: “Osonament és un referent d’integració de l’àmbit de la salut i dels serveis socials”

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va visitar aquest dijous la nova seu d’Osonament, i va remarcar que el centre és un exemple i referent del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions que es va impulsar des de la Generalitat durant el seu mandat “per integrar i apropar els serveis de salut i els serveis socials”.

Mas va explicar que un país “mesura la seva qualitat per la seva capacitat d’atendre persones vulnerables o que tenen necessitats especials i que se’ls ha de donar oportunitats i atenció personalitzada”. En aquest sentit va dir que “Osonament, a part de ser un bon exemple d’integració del món de la salut i dels serveis socials, també és un referent que dóna qualitat, prestigi i ànima al país”.

D’altra banda, el president del PDECat reconeixia que “trencar les barreres” entre els sistemes social i sanitari costa molt”, però que “l’important és l’atenció a la ciutadania i no que les competències es distribueixin d’una manera o altra”. Per això, animava a visitar Osonament “per saber que aquestes barreres es poden trencar”.
La visita va constar d’un recorregut per les noves instal·lacions. Quan la comitiva va passar pels horts, un grup de persones ateses que hi estaven treballant li van regalar una cistella amb productes acabats de collir. Acte seguir es va fer una reunió on se li va facilitar tota la informació referent a l’entitat. A l’acte també hi van participar l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i membres del Patronat d’Osonament i d’Areté.