A Osonament, treballem per ser una entitat saludable

Amb l’objectiu de ser una entitat saludable, fa uns mesos vam arrencar el programa “Cuidem-nos”, centrat en diverses activitats per promoure uns hàbits saludables i la cura de la salut entre el nostre equip de professionals. D’aquesta manera, vetllem perquè la cura de la salut la treballem no només cap a les persones ateses, sinó de manera integral a tota l’entitat.

“Cuidem-nos” ofereix diversos recursos per apropar l’activitat física, la reducció del comportament sedentari i la millora dels hàbits alimentaris entre el nostre equip.

Algunes de les accions realitzades, ja fa temps que estan integrades dins les dinàmiques de l’entitat. El programa va néixer arran de la incorporació de la figura de la prescriptora d’activitat física i exercici físic i la dietista-nutricionista a Osonament.

Entre les accions que ja s’han fet, hi ha diverses formacions específiques com la salut d’esquena i promoció de l’alimentació saludable. Igualment, setmanalment, es comparteixen a la intranet interna de l’equip informació, materials i eines que ajudin els professionals a adoptar un estil de vida saludable, com ara opcions per menjar entre hores, treball de força, estratègies per mantenir-se actiu, recomanacions per un estiu saludable, etc.

Igualment, també es disposa de diferents espais promotors de la salut dins d’Osonament, com el Bioartcafè i espais verds propers. Finalment, també es promouen activitats lúdico-esportives conjuntes amb l’equip de professionals.