Acollim alumnat de pràctiques en modalitat dual

Osonament acull per primer cop alumnat de pràctiques en la modalitat dual: la modalitat de formació professional en la qual l’estudiant combina la formació en el centre educatiu amb l’activitat a l’empresa a través d’un contracte de treball o una beca formativa remunerada. L’objectiu final d’aquest model educatiu és millorar l’educació rebuda i fer-la més útil per al sistema productiu, millorant, així, l’ocupabilitat dels joves.

De moment, una estudiant del cicle formatiu de grau superior d’integració social  l’IES Antoni Pous i Argila de Manlleu ja està fent aquesta formació professional a la Llar Residència de Manlleu. L’alumna va superar un procés de selecció compartit entre el centre educatiu i Osonament.. 

L’estada formativa és de 1000 hores, 900 de les quals són becades. La formació en alternança de l’alumna es va iniciar l’1 de juny del 202 i finalitzarà al maig del 2022 amb l’elaboració i implementació d’un projecte d’intervenció supervisat per professionals d’Osonament, que s’han format per exercir les funcions de tutors/es.

L’inici d’aquesta modalitat de pràctiques ha estat possible gràcies a un conveni marc de col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, per desenvolupar, en règim d’alternança i amb formació dual, el cicle formatiu de grau mitjà d’Atenció a Persones en Situació de Dependència, i el cicle Formatiu de grau superior d’Integració Social a l’Institut Antoni Pous i Argila, de Manlleu.

Comparteix aquesta publicació: