Accèssit dels Premis Afectivo Efectivo per al projecte “Agents de suport entre iguals”

Osonament, la Fundació Althaia i la UVic-UCC– a través de la Càtedra de Salut Mental-, han obtingut l’accèssit a un dels Premis Afectivo Efectivo, en la categoria “Acció de formació, transformació, informació o sensibilització al voltant de la salut” pel projecte pioner “Agents de suport entre iguals, Peer to peer”.

En aquesta setena edició dels premis, convocats pel Foro Premios Afectivo Efectivo, s’ha tornat a batre un rècord d’inscripcions rebudes (535) i de projectes acceptats (352). El premi s’ha fet públic aquest dimarts 15 de juny al migdia i l’han recollit de manera virtual el Dr. Pere Bonet, metge especialista en psiquiatria i director executiu de la Càtedra de Salut Mental de la UVic-UCC; Ruben del Río, terapeuta ocupacional d’Osonament i col·laborador del Grup de Recerca Salut Mental i Innovació Social (SaMIS) i Gemma Prat, doctora en psicologia de la Fundació Althaia i codirectora de la càtedra junt amb Salvador Simó, doctor en teràpia ocupacional. (a la foto)

Agents de suport entre iguals. Peer to peer“ es va portar a terme el 2019 durant sis mesos. Va consistir en formar i acreditar a persones amb problemes de salut mental i/o addiccions i integrar-les en equips assistencials d’atenció a la salut mental. D’aquesta manera, van esdevenir agents de suport entre iguals, que van intervenir en el procés d’atenció a altres persones ateses.

El projecte va incloure tres grans grups de persones. En primer lloc, 69 professionals sanitaris i socials dels equips d’atenció a la salut mental d’Althaia i Osonament. En segon lloc, 14 persones amb problemes de salut mental i/o addiccions que van rebre la formació per esdevenir agents de suport entre iguals. A més, hi va haver 77 persones amb problemes de salut mental que van rebre atenció per part dels agents de suport entre iguals. En total, hi van intervenir 162 persones.

Comparteix aquesta publicació: