Osonament, reconeguda com a organització compromesa en la lluita contra el canvi climàtic

La gerent d’Osonament, Mercè Generó, va recollir el passat 6 de novembre el certificat que reconeix que l’entitat està adherida al Programa d’acords voluntaris de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC), com a reconeixement a la tasca feta per l’organització en la reducció d’emissions de GEH. El distintiu el va recollir de la mà del conseller del Departament de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en un acte que es va fer al Palau de la Generalitat i en el qual hi van participar diferents empreses i entitats de Catalunya.

L’organització porta calculant la petjada de carboni de l’entitat des de l’any 2014 i a l’estiu de 2018 es va adherir al Programa d’acords voluntaris. Els compromisos de les organitzacions adherides en aquest programa són informar del seu inventari anual d’emissions i definir accions per reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Cal fer esment, que la petjada de carboni de l’organització, en termes relatius per superfície,  s’ha vist reduïda un 5% des de 2014, com a conseqüència de les actuacions dutes a terme per l’entitat en termes d’eficiència energètica, energies renovables, transport sostenible i consum responsable.

Osonament fa el càlcul de la petjada de carboni amb el suport de l’empresa especialitzada en sostenibilitat La Vola.

Altres accions destacades d’Osonament per la preservació del medi ambient són la construcció d’una nova seu més eficient en temes ambientals, que li ha permès obtenir la Qualificació Energètica A, la compra d’electricitat verda amb certificat de garantia d’origen renovable i l’adquisició de 2 bicicletes i 4 tricicles elèctrics pel servei de Repartiment de publicitat de l’empresa d’economia social Areté. El 2017 també va implementar un ambiciós pla de gestió dels residus i fa unes setmanes va recollir el distintiu Etiqueta Responsable en el curs de la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya.