Osonament, premi al millor edifici sostenible dels “Premios NAN de arquitectura i construcción 2017”

L’equip Comas-Pont Arquitectes aconsegueixen amb l’edifici central d’Osonament el Premi al millor edifici sostenible dels XI Premios NAN de Arquitectura y construcción 2017 que van ser lliurats el passat dijous a l’hotel Pullman Barcelona Skipper. L’edifici ha estat dissenyat en col·laboració amb l’enginyeria La Vola.

Aquests premis, d’àmbit nacional, tenen com a finalitat distingir una obra que hagi destacat per l’aplicació de criteris d’eficiència energètica i sostenibilitat.

El premi valora criteris com el disseny bioclimàtic, o solucions d’arquitectura passiva, estalvi energètic i sostenibilitat, però principalment guardona una concepció global que sumi tots aquests factors, fent la integració de l’energia una de les condicions fonamentals del projecte arquitectònic.

El jurat estava format per personalitats professionals i acadèmiques de reconegut prestigi a l’arquitectura, tals com Carlos Lamela, Fermin Vásquez, Carlos Ferrater i Rafael de la-Hoz  i presidit pel President del Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos de España.