Joves atesos a Osonament faran manteniment de les plantes aromàtiques del Parc dels Olors de Taradell

L’Ajuntament de Taradell i Osonament han signat un conveni de col·laboració en el marc del projecte Parc de les Olors per fomentar el benestar de joves vinculats als recursos de salut mental i addiccions de l’entitat i millorar les seves competències en l’àmbit de la inserció laboral.

Aquest conveni permetrà col·laborar de forma conjunta en el desenvolupament del projecte del Parc de les Olors de Taradell, participant en les tasques de manteniment i cura de les plantes aromàtiques i medicinals, realitzant el disseny i la plantació de nous espais d’enjardinament públic sostenible, així com també conèixer de primera mà el desenvolupament de les polítiques i instruments utilitzats per a la planificació i manteniment del verd urbà que està portant a terme l’Ajuntament en el municipi.

Aquesta col·laboració també ofereix la oportunitat de formar a les persones ateses, de forma pràctica, en relació a l’àmbit de l’etnobotànica, concretament amb planta aromàtica i medicinal, un sector emergent i fins ara poc desenvolupat i conegut dins del món de la jardineria.

El Parc de les Olors de Taradell forma part de la Xarxa de Parcs de les Olors de Catalunya que tenen com objectiu fomentar el desenvolupament del sector de cultiu i elaboració de productes derivats de les plantes aromàtiques i medicinals. Per altra banda pretén recuperar la cultura etnobotànica de forma senzilla i mitjançant experiències d’aprenentatge sensorials, emocionals i a la vegada rigoroses i pràctiques donant valor a cada una de les espècies. Cada un dels més de 20 parcs que formen la Xarxa actualment, el de Taradell posa èmfasi en l’estudi i la recuperació del Barballó, planta molt identitària pel municipi.

A la foto, a la dreta, l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer. Al centre, la gerent d’Osonament, Mercè Generó.