TOP 2 POSITION

Tel. 93 889 50 59 / C/e: osonament@osonament.cat

social

Jo bé, i tu?

El benèfic de l’Atlàntida
Una producció d’Osonament i Arnau Tordera I

Presentació


Dissabte 23 de novembre, a les 20.30h, la Sala 1 Ramon Muntanyà de l’Atlàntida de Vic acollirà l’estrena de l’obra “Jo bé, i tu?”, una producció del músic osonenc Arnau Tordera i d’Osonament, que té com a protagonistes a persones usuàries dels serveis de salut mental i addiccions de l’entitat i que tanca els actes de commemoració del seu 40è aniversari.
L’espectacle parteix de la lectura de la novel·la de ciència ficció d’Aldous Huxley Un món feliç (1932), com a pretext i marc per arribar a una obra de creació col·lectiva que farà reflexionar el públic sobre la societat i la seva evolució, el present i el futur, les relacions humanes i les seves jerarquitzacions. El concepte artístic planteja traslladar a escena un món mecanitzat, determinat i deshumanitzat que augura un futur desolador i interpel·lar l’espectador perquè estableixi connexions entre la societat exposada i la nostra.

En aquest sentit, és una obra que busca remoure consciències i oferir una experiència intensa. Un espectacle escènic de qualitat que no es consumeix de forma passiva, sinó que implica directament a l’audiència.

El procés de creació ha durat deu mesos i ha comptat amb la implicació activa d’una trentena de persones ateses a Osonament i professionals de l’entitat, potenciant un aprenentatge mutu i una gran ventall de possibilitats de participació i de funcions.

Un dels principals objectius d’aquest espectacle multidisciplinari -que combina música en directe, teatre, literatura i contingut audiovisual- és que les persones participants hagin pogut explorar diferents disciplines artístiques i diferents elements que intervenen en la creació d’una obra de gran format.

Així, a banda dels actors i actrius que pujaran dalt l’escenari, altres persones han participat en l’escriptura de textos pel guió, en la confecció d’escenografia, utilleria i vestuari, en l’enregistrament i postproducció de les projeccions de l’obra, etc.

Fitxa artística

Direcció: Arnau Tordera
Disseny de llums: Antoni Font-Mir
Intèrprets: Persones vinculades als serveis de salut mental i addiccions i professionals d’Osonament
Col·laboracions: Persones vinculades als tallers de pintura, costura i restauració d’Osonament.
Duració: 1h 15min

El benèfic de l’Atlàntida pels 40 anys d’Osonament

Cada semestre, L’Atlàntida cedeix l’ús de les seves instal·lacions i els serveis associats a una entitat del tercer sector per organitzar conjuntament un espectacle benèfic.

En aquesta ocasió, és a benefici d’Osonament, que aquest any celebra 40 anys de trajectòria i finalitza el programa d’actes del seu aniversari amb aquest espectacle multidisciplinari.

Objectius principals del projecte

Impulsar un espai en què tots els participants coneguin, aprenguin i siguin partícips del procés de creació d’un espectacle multidisciplinari, dels diferents papers que hi intervenen i de la seva representació en un espai de primer ordre com és l’Atlàntida.
· Potenciar l’interès de les persones ateses per diferents disciplines artístiques.
· Potenciar habilitats i aptituds de les persones participants.
· Rehabilitar/ millorar les dificultats que presenten algunes de les persones participants.
· Oferir un espai de creació, de comunicació, d’expressió d’emocions, pensaments, opinions…
· Afavorir l’adopció de nous rols i trencar amb el de “malalt mental”.
· Afavorir les relacions interpersonals. Millorar l’autoestima.
· Afavorir la inserció comunitària. Promocionar la salut mental a la comunitat.
· Donar a conèixer una visió més positiva de les persones amb malaltia mental.
· Acostar els recursos comunitaris a col·lectius que sovint n’estan més allunyats.

Arnau Tordera a la direcció artística

Arnau Tordera és cantant, guitarrista i compositor del grup de música Obeses amb el qual ha publicat cinc discos, ha estrenat un concert simfònic amb la Banda Municipal de Barcelona i cor a L’Auditori de Barcelona i un concert per a Cobla i cor mixt estrenat al festival “Amb so de cobla”.

A més, ha compost i protagonitzat l’òpera-rock “Verdaguer, ombres i maduixes” i és autor de la cantata infantil “La màquina del temps”, el projecte conjunt del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya durant l’any 2019, editat en disc i partitura.

El 2018 va guanyar el premi “Teresa Rebull”, que atorga la Fira Mediterrània al millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional, gràcies al projecte “Les cançons seran sempre nostres”.

En el terreny compositiu ha escrit i rebut encàrrecs de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, Vespres d’Arnadí, el Cor de Cambra del Palau de la Música o el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados. Les seves obres s’han interpretat a L’Auditori de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu o al Palau de la Música Catalana, entre d’altres.

Venda d’entrades a l’Atlàntida

top 3 position
Carrer Josep Maria Selva, 2, Vic. Tel. 93 889 50 59 / C/e osonament@osonament.cat