Iniciem cursos adreçats a formar i acompanyar en la inserció laboral a joves de 16 a 29 anys

Osonament ha iniciat un curs d’ajudant de cuina  i un altre de cambrer/a adreçats a formar i acompanyar en la inserció laboral a joves de 16 a 29 anys amb problemes de salut mental i addiccions que actualment es troben desocupades i no integrades en el sistema d’educació o formació. Aquests cursos s’emmarquen en el Projecte Singulars de Garantia Juvenil que promou el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Ambdós tenen una durada de 100 hores, teòriques i pràctiques.  

El cursos compten amb diferents sessions on es treballa la manipulació d’aliments i les tasques bàsiques de cambrer, atenció al client i resolució de conflictes, coneixements i tècniques de preparació de bar i la sala per al servei, coneixements i tècniques de servei d’aliments i begudes, coneixement i aplicació de tècniques d’atenció a la clientela, coneixements i tècniques de control, aprovisionament i emmagatzematge, seguretat alimentària, etc. A més, es visiten diferents establiments perquè els joves coneguin in situ com treballen els cambrers i els ajudants de cuina. Es tracta d’una formació que ajudarà als participants a millorar la seva ocupabilitat i a tenir més oportunitats d’incorporar-se al mercat laboral.

Des d’Osonament s’estan realitzant altres accions amb el col·lectiu de joves per afavorir l’equilibri ocupacional, potenciar la participació social, fomentar hàbits de vida saludables i entrenar les habilitats personals.

Durant l’any 2018, l’entitat va atendre a 69 joves a través de diferents línies d’intervenció que tenen per objectiu implicar-los de forma activa en la definició i posada en marxa d’un projecte vital propi basat en els seus interessos i competències. Així mateix, es pretén millorar el seu benestar personal, dotant-los d’eines per ser persones més autònomes i actives.