Inaugurem el BioArtCafè: cafeteria i espai artístic d’Osonament obert a la ciutadania

Osonament va inaugurar divendres el BioArtCafè, una cafeteria ubicada a la seu central de l’entitat, a Vic, berta a la ciutadania. La cafeteria està gestionada per persones contractades per l’empresa d’economia social de l’entitat:  Areté.  L’acte d’inauguració va comptar amb la presència del President d’Osonament, Joan Roca, qui va recordar que aviat farà dos anys de la inauguració del nou edifici i es va mostrar satisfet d’anar-lo equipant amb nous espais com el BioArtCafè.

Per la seva banda, el president d’Areté, Joan Carles Rodríguez, va destacar que el BioArtCafè és un projecte que potencia la inserció laboral i un espai per poder esmorzar i dinar tranquil·lament. “Volem que sigui un lloc bonic i acollidor, sí, però sobretot un espai on cultivar les relacions socials”. A més, el BioArtCafè també és l’aparador de les obres d’artistes vinculats a Osonament i acollirà, periòdicament activitats artístiques de diferent índole.

Llibre solidari amb Osonament

L’acte de divendres va comptar amb la presentació del llibre Luces y Sombras, a càrrec de la seva autora, Dolors López, de Torelló. López va explicar que des de finals del 2015 escriu el blog literari “Laprincesayaseve”, dedicat a als seus propis relats curts, poesia i ressenyes de llibres d’autors independents i punt de trobada per a d’altres escriptors. A més, és una gran activista cultural, ja que és impulsora de llibres, escriptors i blogs a les xarxes socials. El llibre que va presentar és una iniciativa personal per celebrar la bona acollida i el primer aniversari del blog. La primera part és la recopilació de 32 escriptors i els seus textos, mentre que la segona és una recopilació de relats i poemes propis.

Segons va explicar l’escriptora: “aquest projecte és una forma d’agrair tot el recolzament que ha tingut per part dels escriptors al meu treball i la seva amistat i també és un agraïment a Osonament, que m’ha ajudat a conviure amb la malaltia mental”. Per aquest motiu, els diners recaptats de la venda del llibre es destinaran a l’entitat.

L’exposició de Gustavo Grünig

Acte seguit, el pintor Gustavo Grünig va presentar una sèrie de quadres de petit format inspirats en la navegació marítima.  L’exposició, que porta per títol “Nuevas navegaciones”, romandrà tot el mes d’octubre al BioARtCafè. Grünig fa 7 anys que viu a Vic i és tallerista de ceràmica a Osonament. És argentí, s’ha format amb reconeguts pintors i ha viscut en diferents països. Ha exposat a Buenos Aires, Rosario, Barcelona, Menorca, Zaragoza, Toulouse, Sant Etiene, París Londres, Finlandia, Tokio i EEUU.

Segons va explicar, escollir aquests quadres de petit format, on t’has de fixar molt amb tota la riquesa de detalls que tenen, respon al fet que “vivim un temps d’imatges impactants, que ja no estan pensades per entrar al treball que hi ha al darrere. En canvi, aquest format implica l’actitud de mirar i voler jugar amb tot un món imaginari”.

 

Els productes del BioArtCafè: de proximitat

Els productes que s’ofereixen al BioArtCafè són adquirits en establiments de proximitat i de productors locals de la comarca d’Osona, promovent la producció a km0. També es potencien els procediments d’elaboració artesanals cuidant l’aspecte, el sabor i l’aroma del producte.  A més, es promociona la salut oferint aliments frescos i mínimament processats. Així mateix, contribuïm a la sostenibilitat de l’entorn convertint en compost el residu orgànic, que s’utilitza per als horts d’Osonament.